تبلیغات
دامپزشکی و اطلاعاتی در رابطه با آن - مرغ سبز چیست؟
شاید این روزها «مرغ سبز» به گوشتان خورده باشد و کنجکاو کسب اطلاعات در مورد آن باشید.شاید هم در فروشگاههای زنجیره ای یا میادین میوه و تره بار مرغ های بسته بندی با همین عنوان را دیده باشید.به هرحال در زیر اشاره ای کوتاه به ماهیت این محصول تقریباً جدید می گردد.

مرغ سبز محصولی ارگانیک نیست

مرغ ارگانیک به مرغی گفته می شود که دانه و آبی که می خورد، ارگانیک باشد؛ یعنی از هیچ نوع ماده غیرطبیعی، شیمیایی و افزودنی برای تغذیه و پرورش این مرغ ها استفاده نشود. علاوه بر اینها، چنین مرغی نباید هیچ گونه دارویی از جمله انواع آنتی بیوتیک ها را در طول دوران رشدش دریافت کرده باشد. در حال حاضرمتاسفانه  مرغداری های ایران توانایی تولید

«مرغ سبز» همان مرغ بدون آنتی بیوتیک است. یعنی این مرغ ها هیچ نوع آنتی بیوتیک و داروهای ضد کوکسی دیوزی مصرف نکرده اند. کوکسی دیوز نوعی بیماری انگلی طیور است؛ معمولا مرغدارها برای پیشگیری از ابتلای مرغ های خود به این نوع بیماری، داروی کوکسی دیوز که نوعی آنتی بیوتیک است، به مرغ ها می دهند اما همان طور که گفتم، مرغ های سبز هیچ نوع آنتی بیوتیکی دریافت نمی کنند. سازمان دامپزشکی کشور این مرغ ها را در طول دوره پرورش، ۳ بار آزمایش می کند و اگر در هر ۳ نوبت داروهای نامبرده در بدنشان وجود نداشته باشد، مجوز عرضه به عنوان مرغ سبز را دریافت می کنند. اگر وجود هرگونه آنتی بیوتیک یا داروهای ضد کوکسی دیوز در بدن این مرغ ها به اثبات برسد، دیگر نشان مرغ سبز برای فروش به آنها داده نمی شود و چنین مرغ هایی باید مانند سایر مرغ های معمولی در بازار به فروش برسند.

ایران یکی از 20 کشور دنیا و دومین کشور آسیاست که مردمش بیشترین آنتی بیوتیک را مصرف می کنند.

متاسفانه بسیاری از مرغداری های دوره منع مصرف بعد از تجویز دارو را هنگام استفاده از آنتی بیوتیک ها رعایت نمی کنند و گاهی تا روزهای آخر هم به مرغ ها دارو می دهند. این دارو با مصرف مرغ ها، وارد بدن ما می شود و مقاومت دارویی در بدنمان ایجاد می کند. با ایجاد مقاومت دارویی به آنتی بیوتیک ها، ممکن است بدن هنگام مواجهه با بیماری های مختلف، دیگر به آنتی بیوتیک های ساده جواب ندهد و مجبور به مصرف داروهایی قوی تر و با قیمتی گران تر باشیم. هرچه میزان مصرف آنتی بیوتیک های قوی تر افزایش یابد، امکان آسیب و بروز عوارض دارویی در بدن بیشتر خواهدشد. نکته دیگر، حساسیت عده ای از افراد به برخی از انواع آنتی بیوتیک ها مانند پنی سیلین است و مصرف مرغ های معمولی می تواند برای آنها حساسیت های شدیدی را در پی داشته باشد. ضمن اینکه برخی مرغداری ها هم از آنتی بیوتیک های غیرمجاز که از راه های قاچاق تهیه می شوند، استفاده می کنند. برخی از این آنتی بیوتیک های غیرمجاز حتی می توانند باعث متوقف شدن فعالیت مغز استخوان شوند و کم خونی های کشنده ایجاد کنند. برخی از متخصصان معتقدند چنین داروهایی می توانند باعث ابتلا به سرطان خون هم بشوند.



تاریخ : دوشنبه 14 اردیبهشت 1394 | 08:50 ب.ظ | نویسنده : مهران رجبی | نظرات

  • بن تن | قالب وبلاگ | دنیای اس ام اس